maandag 4 mei 2009

Meierblis/Koninginnendag

Het jaarlijkse volksgebeuren op Koninginnendag.
Overal zijn dan vuren ontstoken, oorspronkelijk bedoeld om boze (winter)-geesten te verjagen, en een goede oogst af te smeken.
Deze traditie bestaat al sinds mensenheugenis, maar dreigt te verdwijnen als gevolg van ambtelijk gezever over het mileu.
Laten we hopen dat dit echter niet gebeurd.
Op onderstaande foto's, de privé meierblis bij mijn zwager op het land.
Na het ontsteken van "zijn" vuur neemt hij lekker een biertje. Omringd door vrienden en familie werd het nog laat en erg gezellig onder het nuttigen van de nodige (alcoholhoudende) versnaperingen.





4 opmerkingen:

alie zei

Nou Gerard, dat ziet er gezellig uit!! Jouw zwager lust er wel eentje... De foto's van de brandstapel stralen een heerlijke gloed uit. Je voelt bijna de "warmte ". groeten, Alie

Dick zei

Leuk, dit gebeuren moet zeker niet verdwijnen met wat minder ambtenaren zouden we al dat gezeur niet hebben en ik denk dat ze zelf ook de open haard of vuurkorf aansteken. Mooie kleuren het staat er goed op.

Jo's-D-Eyes zei

Hai Gerard,
Groeten en het "was me weer wat"inderdaad deze koninginnedag...

Hoe is t verder daar op Texel? Heb je even niet bezocht, maar andersom was het ook wat rustiger,

Genieten van de zon en zomer>)
We hebben nu fotofestival van 16 mei-14 Juni. daar doe ik ook aan mee zie mijn blog

Groeten JoAnn ( uit Naarden)

Anoniem zei

Beste meneer Witte,
Wij zijn leerlingen van basisschool De Bijenkorf in Gouda. We zitten in groep 8 en doen mee met een wedstrijd van Thinkquest (Kennisnet). We maken een website over De Waddeneilanden. Op uw site vinden we bovenstaand plaatje erg mooi en zouden deze graag ook op onze site zouden willen plaatsen bij een tekstje over de Meierblis. Hiervoor vragen wij uw toestemming. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u dat ons laten weten op het volgende e-mailadres: jufjuliet@gmail.com
Bij geen bericht gaan we er vanuit dat u toestemming geeft.
Alvast bedankt!